Man die stiefzoon bedorven pasta liet eten nu vrijgelaten

De Brusselse onderzoeksrechter heeft beslist om de man uit Oudergem, die zijn stiefzoon vergiftigde met bedorven pasta, vrij te laten. Dat meldt de advocaat van de man. Het onderzoek naar de feiten loopt nog.

De 14-jarige jongen stierf op 5 oktober nadat hij ernstige buikklachten had gekregen. Een autopsie wees uit dat een voedselvergiftiging aan de oorzaak van het overlijden kon liggen.

Twee weken later gaf de stiefvader van de jongen zich spontaan aan bij de politie. De man verklaarde dat hij de jongen opzettelijk bedorven pasta had laten eten. Het voedsel lag al een paar dagen in de vuilnisbak en was beschimmeld.

De man had de pasta naar eigen zeggen voor zichzelf opgewarmd, omdat hij zich depressief voelde en zichzelf ziek wilde maken. Toen de jongen later op de avond thuiskwam en vroeg of hij de rest mocht opeten, liet de man hem begaan. Ze kregen beiden buikklachten, maar die leken voorbij te gaan. Enkele dagen later stierf de jongen alsnog.

De verdachte verklaarde aan de onderzoeksrechter dat hij zijn stiefzoon enkel ziek wilde maken, omdat hij soms negatieve dingen over hem vertelde tegen de rest van de familie, maar dat hij niet de bedoeling had om de jongen te laten sterven. Later trok hij die verklaring in.

De man heeft twee maanden in de cel gezeten op verdenking van het opzettelijk toedienen van schadelijke stoffen, met de dood tot gevolg aan een minderjarige door een persoon met gezag over hem. De onderzoeksrechter heeft de man gisteren vrijgelaten, maar het onderzoek naar de feiten loopt nog verder.