Treinverkeer tussen Kapellen en Essen onderbroken na botsing met auto

In Kalmthout is vanavond rond 21 uur een sneltrein met volle snelheid ingereden op een auto die met pech op een spoorwegovergang stond. De trein was onderweg van Antwerpen naar Amsterdam. Er vielen geen slachtoffers, maar het spoorverkeer tussen Kapellen en Essen is wel onderbroken.

Het ongeval gebeurde aan de spoorwegovergang aan de Bareelstraat in Kalmthout. De auto werd ongeveer 100 meter meegesleurd door de trein. De bestuurder had de auto voor de botsing wel al verlaten en raakte dus niet gewond.

Op de trein zaten zo'n 250 passagiers. Ook van hen raakte niemand gewond. Voor de treinpassagiers zijn vervangbussen ingelegd.

De hinder op het spoor zal nog een tijdje duren, want het autowrak moet nog getakeld worden. De schade aan de infrastructuur zou meevallen. Het verkeer tussen Antwerpen en Roosendaal zou morgenochtend opnieuw moeten kunnen rijden zoals gepland.