21-jarige Syriër wint "Arab idol"

In de Libanese hoofdstad Beiroet heeft Hazim Sharif gisteren "Arab idol" gewonnen, de pan-Arabische versie van de populaire talentenjacht. De jongeman uit Syrië roept op het conflict in zijn land spoedig te beëindigen.

Vier maanden duurde "Arab idol", maar gisteravond kende de talentenjacht eindelijk de ontknoping in Beiroet. Miljoenen kijkers in de hele Arabische wereld zagen hoe de Syriër Hazim Sharif de overwinning op zak stak. Hij versloeg daarbij kandidaten uit de Palestijnse gebieden en Saudi-Arabië.

In tegenstelling tot eerdere winnaars wuifde Sharif niet met een vlag op het podium. Hij onthield zich ook van elke politieke commentaar. Wel roept hij op zijn Facebookpagina op het conflict in zijn land te stoppen.

Zowel in zijn thuisstad Aleppo als in de hoofdstad Damascus is zijn overwinning duchtig gevierd. Zelfs het staatspersagentschap Sana besteedde aandacht aan het gebeuren.