"Al 46 jaar gaat een zanger in mij schuil, pas nu komt hij uitgepiept"

Het is een weinig alledaags gegeven: een hoofdredacteur die zingt voor het goede doel. Toch gaat Björn Soenens precies die uitdaging aan met een mini-cd ten voordele van Music For Life. In "Bar du matin" op Radio 1 bracht de hoofdredacteur van "Het Journaal" vanmorgen enkele nummers ten berde.
© VRT - Joost Joossen

Een bas-bariton. Zo omschreef Soenens zijn stem in "Bar du matin" dat voor de gelegenheid op locatie in boekhandel Paard van Troje in Gent vertoefde. Zelf was hij te gast met zijn band Americawatcher feat. Amazing Bear & Friends om zijn mini-cd voor te stellen. Daarop zingt hij nummers van Johnny Cash en Willie Nelson.

"Al 46 jaar gaat een zanger in mij schuil, maar pas nu komt hij uitgepiept", vertelde hij. "Ik heb altijd de drang gevoeld op een podium te springen, ook al was dat niet altijd gepast. Het begon op mijn 22e toen ik deelnam aan "Sterrenwacht". Ik wou op een podium staan, maar ik wou ook journalist worden. Er zit een serieuze mens in mij, maar ook een speelvogel."

"Zingen vind ik heerlijk. De zenuwen gieren door mijn keel, maar tegelijk is het spannend." Tijdens de uitzending zong Soenens onder meer "Love's been good to me", één van zijn lievelingsnummers. "Het nummer heeft me altijd getroffen, zeker de versie van Johnny Cash die hij op het einde van zijn leven heeft opgenomen."

De opbrengst van de mini-cd gaat integraal naar Kras vzw, een organisatie in Gent die zich voor kansarmen inzet. De cd is vanaf woensdag voor 5 euro te koop in verschillende handelszaken in Gent of online via amazingbearmusic@gmail.com.