Laatste aflevering "Wetten dass?" lokt ruim 9 miljoen kijkers

De laatste aflevering van het amusementsprogramma "Wetten dass?" heeft gisteravond fors meer Duitse televisiekijkers naar zender ZDF gelokt. De afscheidsaflevering na bijna 34 jaar uitzending wist van 20.15 uur tot 23.49 uur 9,27 miljoen kijkers te boeien, goed voor een marktaandeel van 32,5 procent.

Presentator Markus Lanz kondigde in april het einde van de show aan. ZDF trok de stekker uit het programma wegens van de dalende kijkcijfers. "Wetten dass?" was een groots spelprogramma dat naar televisienormen lang duurde en waarbij een gast een uitdaging moest aangaan.

Ook te gast in de laatste uitzending was de 58-jarige oud-presentator van het programma en komiek Olli Dittrich. Hij kondigde de laatste uitdaging aan op de luchthaven van Neurenberg. Een man slaagde er daar in om een parking sneller naar boven te beklimmen, dan dat regerend wereldkampioen rally Sébastien Ogier naar boven kon scheuren via de geijkte bochtige weg. Hij kreeg er de finale beloning van 50.000 euro voor.

Programmadirecteur Norbert Himmler verwees in april voor de stopzetting naar de dalende kijkcijfers en de "kosten van dergelijke grote show die echter niet meer in verhouding staan tot de weerklank bij de kijker".