Steen gegooid vanop brug veroorzaakt dodelijk ongeval

In Marcinelle bij Charleroi is vannacht een automobilist omgekomen. Een onbekende gooide vanop een brug een zware steen of een kassei door de voorruit. De bestuurder verloor daardoor de controle over zijn wagen. Er zijn twee minderjarige verdachten opgepakt. Het parket wil dat ze in een jeugdinstelling worden geplaatst.

De hulpdiensten van Charleroi kregen om 3.20 uur een oproep van de passagier van een wagen. Volgens de vrouw was een kassei losgekomen van de brug boven de A503 in Marcinelle, toen zij en haar man daar voorbijreden. De steen ging door de voorruit en raakte haar man vol op de borst. De man overleed ter plaatse.

Toen de politie aankwam, stelde die vast dat de steen bewust van de brug moet zijn gegooid. Vervolgens is de politie meteen een zoektocht in de buurt van begonnen. Daarbij konden twee minderjarigen van 16 en 17 jaar worden opgepakt. Een van hen kwam eerder al in aanraking met het gerecht. Of ze de feiten ook al hebben bekend, is nog niet duidelijk.

Het parket van Charleroi wil de twee jongeren plaatsen in een jeugdinstelling. Vanmiddag worden ze voorgeleid voor de onderzoeksrechter. Die beslist over een eventuele plaatsing.

Ook andere auto's geraakt

Ook andere voertuigen werden geraakt door stenen. Gelukkig veroorzaakte dat enkel materiële schade. De feiten zijn in elk geval bijzonder ernstig. Het verkeer opzettelijk hinderen met de dood tot gevolg komt neer op doodslag of moord, klinkt het bij de politie van Charleroi.

Het slachtoffer is een man van 34 met 4 kinderen. Zijn vrouw zat ook in de auto, samen met een neef, die het stuur in allerijl nog kon overnemen en de auto aan de kant zetten. Zij raakten niet gewond.