Zuid-Afrikaanse schone is Miss World 2014

De 22-jarige Rolene Strauss uit Zuid-Afrika is verkozen tot Miss World 2014. De studente geneeskunde won vanavond in Londen de wedstrijd met 121 schoonheidskoninginnen uit de vier windstreken. Strauss neemt het kroontje over van Megan Young uit de Filippijnen.

De wedstrijd werd in 1951 voor het eerst georganiseerd in Londen. De nieuwe Miss World is een brunette van 1,77 meter die van sport en muziek houdt. Ze was de favoriete bij de Britse bookmakers.

Tweede werd Miss Hongarije, Edina Kulcsar. Als derde eindigde Miss Verenigde Staten Elizabeth Safrit. In de finale met de 25 besten werd naast de algemene presentatie ook het sociaal engagement, de spreekvaardigheid en de sportiviteit gewikt en gewogen.

Miss België Laurence Langen zegde wegens gezondheidsredenen af en werd vervangen door haar eerste eredame Anissa Blondin.