Geen file tijdens avondspits, "dat is nieuws"

Er staat maandagavond geen file op de Belgische wegen. Ook de meeste blokkades zijn opgeheven, zegt Hajo Beeckman van het Vlaams Verkeerscentrum. Enkel op de R2 Ring van Antwerpen aan uitrit 12 Lillo richting Haven is de weg nog afgesloten.

"De meeste blokkades zijn afgebroken. In Brussel waren de wegen vrij rond 16 uur. In het Gentse havengebied zijn er lokaal nog enkele blokkades mogelijk, maar dat zal niet meer lang duren. Er staat geen file in België, dat is nieuws", zegt Beeckman.

Net zoals vorige week na de provinciale actiedag verwacht Beeckman morgen veel drukte op de Vlaamse wegen. "De goederenstroom heeft drie dagen stilgelegen. Er zal daardoor druk verkeer zijn richting de havens en de industrieterreinen. Bovendien vinden morgen de stiptheidsacties van de politie plaats. Dat zal tot extra hinder leiden op de lokale wegen."

Meest gelezen