IJssculpturenfestival eert koningin Fabiola

Sinds dit weekend prijkt op de Antwerpse Zuiderdokken onze overleden koningin Fabiola tussen de helden van Disney. Nog tot 11 januari 2015 kan je de buste bewonderen op het ijssculpturenfestival Disney Ice Dreams.

Op de Antwerpse Zuiderdokken staat een ijspaleis van 1.400 vierkante meter, met 150 Disneyfiguren van 2 tot 6 meter hoog. Artiesten uit de hele wereld creëren er een sprookjeswereld in sneeuw en ijs, geïnspireerd op bekende attracties van Disneyland, met de meest geliefde en fantasierijke figuren van Disney in de hoofdrollen.

Na het enorme succes van Brugge, Brussel en Parijs komt het internationale gezelschap van ijskunstenaars voor het eerst naar de Scheldestad. Een schat aan reusachtige ijssculpturen van 2 tot 6m hoog, word bewaard onder het dak van een gigantisch ijspaleis, met een oppervlakte van 1.400 vierkante meter, op de Antwerpse Zuiderdokken. Er is overigens ook een gelijklopende tentoonstelling in Luik.

Na het overlijden van koningin Fabiola, op vrijdag 5 december, werd een buste gemaakt van de jonge koningin. Fabiola, die zelf ook sprookjes schreef zoals de Indische waterlelies, zal nog tot 11 januari te bewonderen zijn tussen de andere ijssculpturen.

Meest gelezen