BASE trekt de stekker uit digitale televisie

BASE stopt met digitale televisie. Het aanbieden van de dienst is volgens BASE economisch niet langer haalbaar. De zowat 35.000 gebruikers van SNOW zullen wel kosteloos kunnen overstappen naar Scarlet.

"De voorbije jaren hebben tal van overheidsmaatregelen een negatieve impact gehad op het investeringsklimaat in de mobiele sector" laat BASE weten in een persbericht. "Er werden inspanningen gedaan om van SNOW een financieel gezond product te maken, maar de baten wegen niet op tegen de kost van extra investeringen."

BASE bood SNOW aan sinds februari 2013 op de markt voor digitale televisie, internet en vaste telefonie. Het principe van SNOW was dat consumenten alleen betaalden voor wat ze echt wilden en hun pakket op een flexibele manier konden personaliseren.

BASE wil in de toekomst zijn investeringen vooral concentreren op mobiele communicatiediensten en de "nieuwe ontwikkelingen en technologieën die zich in de markt aanbieden". "'Investeringskapitaal vrijmaken om door te breken in de ontoegankelijke markt van de digitale televisie is in de huidige marktomstandigheden geen optie meer", klinkt het.

De circa 35.000 klanten van SNOW kunnen nog tot eind juni 2015 gebruik blijven maken van al hun huidige diensten.

Meest gelezen