Parket Antwerpen in beroep na vrijspraak in drugsproces

Het parket van Antwerpen heeft beroep aangetekend tegen de vrijspraak van 46 verdachten in een groot drugsproces, begin deze maand. De rechtbank sprak hen toen vrij, omdat er sprake zou zijn geweest van telefoontaps, die niet wettig waren. In een persbericht stelt het parket dat er ''een aantal elementen zijn, die dit hoger beroep en dus een tweede veroordeling van het dossier rechtvaardigt''.

"Het parket en het parket-generaal menen na studie van het vonnis dat er een aantal elementen zijn die dit hoger beroep, en dus een tweede beoordeling van het dossier, rechtvaardigen", zegt Paul Van Tigchelt, woordvoerder van het parket-generaal. Door het beroep van het parket verhuist het dossier nu naar het Antwerpse hof van beroep, waar het proces zal worden overgedaan.

Volgens het openbaar ministerie dealde de bende tussen augustus 2007 en maart 2010 op grote schaal heroïne en cocaïne in Antwerpen. De bende had een duizendtal klanten. De procureur had celstraffen tot 54 maanden gevorderd.

Meest gelezen