Opnieuw honderd vrouwen ontvoerd door Boko Haram

In het noordoosten van Nigeria zijn opnieuw zo'n honderd vrouwen ontvoerd door de islamistische terreurgroepering Boko Haram. Bij de ontvoering zouden ook zo'n dertig mensen gedood zijn. De aanslagen door Boko Haram volgen de laatste weken snel op elkaar.

De aanval van de terreurorganisatie vond vier dagen geleden plaats in het dorp Gumsuri. Daarbij kwamen gewapende mannen met voertuigen het dorp binnenrijden. Nadat ze 32 mannen hadden vermoord, werden vrouwen en kinderen bij elkaar gedreven en meegenomen.

Dat het nieuws nu pas bekend wordt, komt door de afgelegen locatie van het dorp en vanwege het ontbreken van een communicatienetwerk doordat alle telecomtorens in de regio zijn verwoest.

Gumsuri ligt op kleine afstand van de stad Chibok, waar in april van dit jaar 200 schoolmeisjes ontvoerd werden.

Meest gelezen