Turtelboom wil Gentse haven uit afschakelplan

De Gentse zeehaven moet voor de volgende winter 2015 - 2016 niet worden opgenomen in een afschakelplan als de stroom uit zou vallen. Dat heeft Vlaams minister van Energie Annemie Turtelboom gezegd tijdens een bezoek aan de haven. Zij gaat er bij de federale regering op aandringen de stroom in de haven niet uit te schakelen.

Turtelboom vindt het ''onverstandig'' om de haven van elektriciteitsnet af te koppelen, vanwege de hoge waarde van Gent-zeehaven voor de Vlaamse economie. Voor deze winter zal het niet meer mogelijk zijn om Gent uit een afschakelplan te halen, erkende Turtelboom.

De Gentse burgemeester Daniël Termont (sp.a) vroeg er eerder ook al om de haven te schrappen uit het afschakelplan. Hij wil dat de federale regering daar vóór het eind van dit jaar nog werk van maakt.

Meest gelezen