Automobilist rijdt in op groep mensen en roept "Allah Akbar"

In de Franse stad Dijon is gisteravond een automobilist ingereden op verschillende groepen mensen. Hij riep daarbij "Allah Akbar", Arabisch voor "God is groot". 11 mensen raakten gewond, onder wie twee zwaargewond. De bestuurder van de auto werd opgepakt.

De man reed gisteren rond 20 uur op vijf verschillende plaatsen in het centrum van Dijon in op voorbijgangers. Het incident duurde alles samen bijna een half uur. "Negen mensen raakten lichtgewond en twee anderen ernstig, maar ook zij zouden niet in levensgevaar verkeren", deelde de politie mee.

Volgens getuigen zou de man "Allah Akbar" hebben geroepen, wat in het Arabisch "God is de grootste" betekent, en gezegd hebben dat hij handelde voor de kinderen van Palestina. De 40-jarige man zou een psychiatrische patiënt zijn.

Premier Manuel Valls betuigde via Twitter al zijn solidariteit met de slachtoffers.

Ook in Joué-lès-Tours incident

De gebeurtenissen in Dijon vonden plaats één dag nadat in een andere Franse gemeente, Joué-lès-Tours, een man een politiecommissariaat was binnengedrongen en enkele agenten had aangevallen met een mes. Ook hij schreeuwde tijdens de aanval "Allah Akbar".  De man werd uiteindelijk doodgeschoten.

Meest gelezen