Kerststal op Sint-Pietersplein krijgt halfnaakte Femen-activiste op bezoek

Onverwacht bezoek in de kerststal op het Sint-Pietersplein in Rome: een Femen-activiste drong de stal binnen, ontblootte er haar bovenlijf waarop "God is woman" (God is een vrouw) geschreven stond en probeerde er "kindje Jezus" te kidnappen. Met de actie wou ze protesteren tegen de houding van de Kerk tegenover abortus.
vl

De "openbaring" vond plaats geruime tijd nadat paus Franciscus zijn "Urbi et orbi" had uitgesproken, maar er was toch nog behoorlijk wat volk op het plein. Het is niet de eerste keer dat een Femen-activiste een soortgelijke actie in het Vaticaan onderneemt, maar het ogenblik van de actie -op Kerstmis- en de plaats -de kerststal- waren sowieso bedoeld om te provoceren. 

De ordediensten van het Vaticaan konden de vrouw snel oppakken.

vl
vl

Meest gelezen