"Malgré tout" verkozen tot beste nieuwsgedicht van 2014

"Malgré tout" is de winnaar van de eerste editie van het VRT Nieuwsgedicht. De creatie van leraar Bart Van Nieuwenhove werd gekozen uit vele honderden inzendingen die onze redactie hebben bereikt. Zowel publiek als jury gaven zijn inzending het maximum van de punten.

Het startschot van de eerste editie van het VRT Nieuwsgedicht werd begin december gegeven. Kandidaten kregen bijna drie weken de tijd om hun nieuwsgedicht van het afgelopen jaar in te sturen. Bijna 400 mensen deden dat ook en uiteindelijk besliste de jury welke vijf nieuwsgedichten de finaleweek haalden.

In die week kon er door de Facebookfans van deredactie.be dagelijks gedurende 24 uur worden gestemd op een van de vijf nieuwsgedichten. "Malgré tout" won die finaleweek, gevolgd door "We hadden onze namen nog" van Jürgen Nakielski. 

Ook Els Aeyels, Goedele Wachters, Jan Hautekiet, Martine Tanghe en Xavier Taveirne lieten elk afzonderlijk hun licht schijnen op de ingezonden nieuwsgedichten. "Malgré tout" haalde nipt de meeste stemmen en kreeg zo dus de 10 punten van de vakjury.

Meest gelezen