Disneyfilm "Tomorrowland" komt in ons land uit als "Disney project T"

De nieuwe Disneyfilm "Tomorrowland" zal in ons land uitgebracht worden onder de naam "Disney project T". Dat doet het filmbedrijf omdat het gelijknamige dancefestival in ons land een patent heeft op de naam Tomorrowland.

In de Verenigde Staten is de naam Tomorrowland geregistreerd door Disney. Het Belgische dancefestival moest onlangs dus op zoek naar een andere naam, toen het festival naar Amerika trok. In plaats van Tomorrowland werd het Tomorrowworld.

Maar voor de lancering van zijn nieuwe film, zat deze keer producent Disney in de problemen. In ons land is Tomorrowland namelijk eigendom van het dancefestival, waardoor Disney de film hier onder een andere naam moet uitbrengen. Dat is nu "Disney project T" geworden.

"Tomorrowland is uitgegroeid tot een wereldfestival", zegt Debby Wilmsen van het festival aan Radio 2 Antwerpen. "We merkten bij de lancering van de trailer van de Disneyfilm dat een aantal mensen verward waren. Sommige mensen dachten dat er een film kwam over het festival. Het is goed dat mensen nu duidelijk gaan weten dat de film van Disney niet gaat over het festival."

Meest gelezen