Goede-daad-Brit geeft op laatste dag van het jaar £365 weg

Een jonge Brit die vorig jaar elke dag van het jaar een goede daad verrichtte, heeft op de laatste dag van het jaar voor 365 pond aan briefjes van vijf pond weggegeven aan vreemden op straat in Cheltenham. De 26-jarige Luke Cameron besloot om elke dag van 2014 een goede daad te verrichten nadat hij een goede vriendin aan kanker was verloren.

Cameron, winkelbediende in het gewone leven, werd geïnspireerd door de dood van een goede vriendin. "Zij besteedde haar hele leven aan het belangeloos helpen van anderen en dat inspireerde me om iets terug te geven aan zij die het meer nodig hebben dan ik."

Cameron gaf afgelopen jaar kleren weg aan het goede doel, verraste zijn collega's met koekjes en cake, bracht warme maaltijden naar de daklozen, werkte de berg strijk van zijn vader weg en hielp een oud vrouwtje de straat over. Hij hield zijn goede daden bij in een blog.

Gisteren kwam er dan een eind aan zijn onbaatzuchtig jaar. Cameron gaf aan 73 toevallige voorbijgangers op straat in Cheltenham een briefje van vijf pond. Hij filmde zijn laatste goede daad met een camera op zijn borst.

"Sommigen weigerden vriendelijk om het geld te aanvaarden en zeiden dat ze het niet nodig hadden, anderen waren heel sceptisch maar de meesten waren erg blij en omhelsden me zelfs", aldus Cameron. "Toen mijn laatste daad erop zat, was ik bedroefd maar ik hoop dat ik anderen geïnspireerd heb om hetzelfde te doen in 2015."

De "sympathiekste man van Groot-Brittannië" eindigde het jaar niet helemaal met lege handen. Begin vorige maand kreeg hij te horen dat hij aan de slag mocht als "filantropie manager" bij een overkoepelende liefdadigheidsorganisatie.

Meest gelezen