Vijf mannen gearresteerd voor verkrachting Japanse toeriste

In Calcutta, in het oosten van India, zijn vijf mannen gearresteerd. Dat meldden verschillende Indiase media. De mannen worden beschuldigd van het ontvoeren en verkrachten van een 23-jarige Japanse studente. De politie gaat ervan uit dat er een bende aan het werk is die het heeft gemunt op vrouwen die alleen reizen.
Sinds de groepsverkrachting op een bus wordt er fel geprotesteerd.

Twee mannen -twee broers- dienden zich bij de Japanse studente aan als gidsen, kort nadat ze was aangekomen in een hotel dat erg in trek is bij toeristen. Een van de mannen sprak zelfs vloeiend Japans. Ze namen haar mee naar de badstad Digha waar ze werd aangerand en beroofd van 1.500 euro. Daarna werd de studente overgebracht naar de boeddhistische bedevaartsplaats Bodh Gaya. Andere mannen hielden haar gedurende een maand gegijzeld en verkrachtten haar meermaals.

De vrouw werd uiteindelijk vrijgelaten en slaagde erin Calcutta te bereiken waar ze via het Japanse consultaat een klacht indiende. De feiten dateren van november-december. Vijf mannen konden gearresteerd worden nadat enkele telefoontjes werden onderschept.

Vorig jaar werd er al een Deense toeriste aangevallen en in 2013 nog een Zwitserse fietsster. In India is verkrachting schering en inslag. De wetgeving is strenger gemaakt sinds een gewelddadige groepsverkrachting van een studente op een bus in Delhi twee jaar geleden. De vrouw kwam daarbij om het leven. Vrouwentaxi's in India zijn trouwens in opmars door de verkrachtingen. Heel wat vrouwen kiezen ervoor om een taxi te nemen met een vrouw achter het stuur. In de metro zijn er ook wagons voorbehouden aan vrouwen.

Meest gelezen