Goedkope olie bespaart ons 1.000 miljard euro

Als de goedkope olieprijs stabiliseert, zal de wereldwijde oliefactuur dit jaar zo'n 1.000 miljard euro lager liggen dan vorig jaar. Dat berekende De Tijd.

De prijs van een vat aardolie is sinds begin vorig jaar zowat gehalveerd. En dat is goed nieuws voor onze koopkracht, want de prijsdaling zet zich ook door in de prijs van huisbrandolie, diesel en benzine. Wereldwijd wordt door de lage olieprijs maar liefst 1.000 miljard euro bespaard.

Dat onze koopkracht erop vooruitgaat, is dan op zijn beurt goed nieuws voor de wereldeconomie. Volgens het Internationaal Monetair Fonds (IMF) kan dat de wereldwijde groei met 0,5 procentpunten opkrikken.

Goedkope olie is dus goed nieuws voor ondernemingen en gezinnen, maar de oliesector zelf is hier uiteraard minder blij mee: olieaandelen gingen gisteren fors in het rood op de beurzen.

Meest gelezen