Kantoren Kijk & Bouw gaan verloren in zware brand

In Menen is vanmiddag een zware brand uitgebroken in de kantoren van het bekende bouwbedrijf Kijk & Bouw. Door de felle wind ging het gebouw grotendeels verloren. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Op het moment van de brand waren werkzaamheden bezig op het dak. Een persoon die bezig was met asfalteringswerken op het dak raakte lichtgewond. Een andere persoon kwam vast te zitten in de lift en moest worden gered door de brandweer. Zes anderen konden probleemloos het gebouw verlaten.

De brand veroorzaakte een dikke rookpluim die tot kilometers in de omtrek te zien is. Er is daardoor ook hinder op de Expresweg die langs het bedrijfsterrein van Kijk & Bouw loopt.

De firma is in Vlaanderen bekend als een grote speler in de markt van sleutel-op-de-deurwoningen. Alleen de benedenverdieping kon gedeeltelijk worden gered, de rest van het gebouw liet de brandweer gecontroleerd uitbranden.

Meest gelezen