Kodak komt met eigen smartphone

Het iconische fotomerk Kodak wil meegaan met zijn tijd: het bedrijf stelde op de CES-elektronicabeurs in Las Vegas een eerste eigen smartphone voor, waarmee uiteraard ook foto's kunnen genomen worden.

De smartphone IM5 maakt gebruik van het besturingssysteem Android en heeft een display van 12,7 centimeter. Hij is uitgerust met een camera met 13 megapixels.

Fotograferen staat centraal op het toestel. Via unieke beeldsoftware kunnen foto's aangepast of gedeeld worden en via een app kunnen opnames afgedrukt worden op de printer thuis. "Hiermee mikken we op een marktsegment dat lang door smartphonefabrikanten verwaarloosd werd", aldus Kodak.

Het toestel zou een van de volgende maanden in Europa gelanceerd worden.

Kodak was pionier in de fotografie, maar miste de digitale revolutie. Het bedrijf moest op een bepaald moment zelfs bescherming tegen zijn schuldeisers vragen.

Meest gelezen