Na de GAS-boete nu de GABY in Hemiksem

In Hemiksem in de provincie Antwerpen kunnen inwoners voortaan naast een GAS-boete ook een GABY krijgen, een gemeentelijke administratieve beloning. Zo'n GABY kunnen mensen krijgen wanneer ze zich op een positieve manier inzetten voor het milieu.

Onder het motto "opgeruimd staat netjes" gaat het gemeentebestuur van Hemiksem iedere maand een GABY uitreiken aan een inwoner die zich positief inzet voor het milieu. Dat kan gaan over het oprapen van zwerfvuil, het ruimen van sneeuw of afval in openbare vuilnisbakken gooien.

De inwoners van Hemiksem kunnen hun "positieve acties" op verschillende manieren kenbaar maken. Personeelsleden van de gemeente of andere bewoners kunnen het opmerken en er een foto van nemen, maar de inwoners mogen ook een selfie nemen en die doorsturen.

Eén keer per maand wordt een winnaar gekozen. Die krijgt een waardebon van 25 euro die bij lokale handelaars gebruikt kan worden.

Meest gelezen