Overname NRC door Mediahuis in laatste rechte lijn

De overname van de Nederlandse kranten NRC en NRC Next door de Belgische groep Mediahuis is goedgekeurd door de Nederlandse mededingingsautoriteit Autoriteit Consument & Markt. Wanneer Mediahuis tot een akkoord komt met de ondernemingsraad en de redactieraad van NRC Media, dan is de deal volledig rond.

Begin december 2014 raakte bekend dat Mediahuis een overeenkomst had bereikt met de aandeelhouders van NRC over de overname van de Nederlandse krant.

De Nederlandse mededingingsautoriteit Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft nu het licht op groen gezet voor de overname van de krant. Volgens de ACM blijft er na de overname voldoende concurrentie in het Nederlandse medialandschap over.

Mediahuis onderhandelt op dit ogenblik nog met de ondernemingsraad en de redactieraad van NRC over de deal. Wanneer zij tot een akkoord komen, dan is de deal volledig rond.

"Het natuurlijke DNA van Mediahuis en NRC ligt heel dicht bij elkaar", zei de Belgische hoofdredacteur van de Nederlandse krant, Peter Vandermeersch, vorig jaar. Het is wellicht een kwestie van weken vooraleer de overname een feit is.

Meest gelezen