"Lijken Charlie Hebdo zijn nog niet koud of De Wever gebruikt ze tegen links"

PVDA reageert verontwaardigd op de manier waarop N-VA-voorzitter en Antwerps burgemeester Bart De Wever volgens hen de slachtoffers van Charlie Hebdo gebruikt "tegen PVDA en links". De Wever noemde het gisteravond in "Reyers laat" "fascinerend" om te zien welke allianties PVDA sluit met radicale moslims "om toch maar die stemmen binnen te halen".

In een ruimer debat over de aanslagen op de redactie van Charlie Hebdo, had De Wever het in "Reyers laat" ook even over de mogelijkheid dat "de lege doos die Europa geworden is op vlak van waarden zou kunnen heropgevuld worden door de islam".

"Ik zie nu al dat de partijen die honderd jaar hebben gezegd 'godsdienst is de opium van het volk', nu de partijen zijn die graag de moslimkiezer binnenhalen. Puur om demografische redenen, want het zijn er ongelofelijk veel", zei De Wever. "Hoe de communisten, de PVDA nu allianties sluit met radicale moslims en die in alles napraat om toch maar die stemmen binnen te halen van die steeds groeiende groep in onze steden, dat is toch fascinerend om te zien."

PVDA-voorzitter Peter Mertens pikt die uitspraken niet. "De lijken van de slachtoffers van Charlie Hebdo zijn nog niet koud of hij gebruikt ze al tegen PVDA en links", reageerde hij meteen op Twitter. "Twee van de cartoonisten werkten ook voor communistische krant L'Humanité, maar De Wever recupereert hun dood schaamteloos tegen PVDA."

"Omdat we de strategie van 'verdeel en heers' resoluut afwijzen, omdat we deel uitmaken van een grote interculturele coalitie in het district van Borgerhout, omdat we ons verzetten tegen elke vorm van discriminatie en racisme, steekt Bart De Wever ons in dezelfde zak als de lafaards die tekenaars, cartoonisten en journalisten vermoord hebben met kalasjnikovs", besluit de extreemlinkse partij ook op haar website. "Het masker van De Wever is gevallen. Hij staat in zijn blootje, een zielig man, in oorlog met iedereen, oproepend tot een oorlog tegen iedereen."

Meest gelezen