Jejoen Bontinck moet langer in de cel blijven

Ex-Syriëstrijder Jejoen Bontinck blijft voorlopig in de cel. Bontinck had een contactverbod met zijn vriendin opgelegd gekregen. Maar hij had dat contactverbod geschonden. Vanochtend verscheen Bontinck voor de raadkamer. De rechter besliste dus dat hij in de gevangenis moet blijven.

Volgens de raadkamer is er gevaar voor recidive. Of Jejoen Bontinck in beroep gaat, is nog niet duidelijk. Hij gaat dat samen met zijn advocaat bekijken.

Bontinck werd zondagmorgen opgepakt op de luchthaven van Zaventem, waar hij samen met zijn vriendin een vlucht naar Turkije wilde nemen voor een lastminutevakantie. Hij schond daarmee het contactverbod dat de onderzoeksrechter hem in november had opgelegd.

Bontinck was toen een nachtje achter de tralies beland na een melding van partnergeweld. Hij zou zijn vriendin tijdens een ruzie geslagen hebben, maar zij ontkent dat nu. Hij werd voor de onderzoeksrechter geleid en vrijgelaten op voorwaarde dat hij uit de buurt van de vrouw bleef.

Het koppel is echter nog altijd samen. Ze probeerden meermaals om het contactverbod te laten opheffen, maar tevergeefs. Toen ze zondagmorgen aan de politiecontrole op de luchthaven kwamen, werd Jejoen tegengehouden. Later werd hij aangehouden voor het schenden van zijn voorwaarden.

Omdat Turkije een veelgebruikte toegangspoort is naar Syrië, werd er geopperd dat Bontinck misschien wilde terugkeren naar het strijdterrein daar. Hij ontkent dat met klem.

Meest gelezen