6,6 miljoen passagiers voor Brussels Airlines in 2014

Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines heeft vorig jaar 6.608.867 passagiers kunnen verwelkomen. Dat waren er ruim 750.000 (of 13 procent) meer dan in 2013, zo heeft de maatschappij bekendgemaakt.

De luchtvaartmaatschappij spreekt van "de grootste passagiersgroei" sinds haar ontstaan. "Brussels Airlines was in 2014 dan ook een van de snelst groeiende luchtvaartmaatschappijen, want de meeste Europese luchtvaartmaatschappijen registreerden een groei die rond de 3 procent lag", klinkt het in een persbericht.

Van de 6,6 miljoen passagiers kozen er 5,6 miljoen voor een korte- of middellangeafstandsvlucht van Brussels Airlines, 222.781 passagiers reisden trans-Atlantisch en 751.805 vlogen tussen Brussels Airport en Afrika.

Brussels Airlines zag daarnaast de bezettingsgraad van zijn vliegtuigen boven 70 procent klimmen. De vliegtuigen waren vorig jaar gemiddeld voor 72 procent gevuld, tegen voor 69,2 procent in 2013. Ook de in de vliegtuigen vervoerde vracht nam toe.

Keuze

"De reiziger heeft vandaag vanuit Brussels Airport meer keuze dan ooit, maar heeft duidelijk voor Brussels Airlines gekozen", stelt topman Bernard Gustin. Hij verwijst naar de nieuwe commerciële strategie, met nieuwe productformules, lagere tarieven en netwerkuitbreidingen.

De passagiersgroei in december bedroeg "slechts" 6,8 procent. Dat heeft te maken met de provinciale en nationale stakingsdagen, luidt het.

Brussels Airlines heeft een vloot van 44 vliegtuigen en telt meer dan 3.500 werknemers. Dagelijks worden ongeveer 250 vluchten uitgevoerd naar meer dan 80 Europese en Afrikaanse bestemmingen, en 2 in de Verenigde Staten.