"Bezoek van de paus is geen show"

Over enkele dagen brengt paus Franciscus een officieel bezoek aan de Filipijnen. De vele politieagenten die instaan voor de veiligheid, kregen zopas te horen dat selfies nemen met de paus op de achtergrond uit den boze is.

Politiewoordvoerder Wilben Mayor: "De hoofdreden waarom ze daar zijn, is om de veiligheid van de paus en het publiek te waarborgen. Dat betekent dus dat ze zich daarop moeten focussen en niet afgeleid moeten worden door hun persoonlijke agenda. Mochten we dit laatste toch opmerken, dan zullen er sancties volgen."

"Het gaat hier niet om een show waar agenten naartoe gaan om selfies te nemen."

"Er is niets fout met het nemen van selfies met de paus, alleen moet je je afvragen waarom je daar in de eerste plaats bent. Om problemen te voorkomen, is het dus beter dat ze zich op hun job concentreren."

lees ook