"Ik raakte in paniek"

Helemaal alleen was hij, achtergelaten en vastgemaakt aan een balustrade, samen met een koffer, waarin onder meer een etensbak en wat speelgoed zaten. De foto van een hond die vorige week aan zijn lot werd overgelaten in een treinstation in Ayr, Schotland, greep iedereen recht naar het hart. Nieuwswebsite Daily Record spoorde de vrouw op die Kai - de oorspronkelijke naam van de hond - zomaar achterliet. "Ik deed niets verkeerd", aldus Finn Rayner.

De hond werd onmiddellijk opgevangen door een plaatselijke dierenbeschermingsorganisatie, die aan de hand van een chip in het oor van de hond zijn naam kon achterhalen. De eerste eigenaar noemde hem Kai. Intussen zou zijn naam veranderd zijn in Pluto.

Kai werd onlangs te koop aangeboden via het internet. De 39-jarige Rayner zag de Shar-pei-hond wel zitten en trok met haar dochter naar Ayr om daar de hond af te halen. Maar toen ze de hond zag, bleek die er anders uit te zien dan de afgebeelde foto op het internet.

"Ik vroeg aan de man die de hond afleverde of ik met hem eens kon gaan wandelen. Daarvoor vroeg hij een waarborg van 150 pond, zodat hij zeker zou zijn dat ik met de hond zou terugkeren. Maar plots was hij weg. Ik had zijn nummer en belde hem onmiddellijk. Ik eiste dat hij zijn hond kwam terughalen. Maar dat deed hij niet", aldus Rayner.

"Ik heb dan tegen iemand die daar werkt gezegd dat die hond van iemand anders was en dat ik hem daar aan een reling zou vasthangen. Dat heb ik dan ook gedaan."

"Ik raakte in paniek, want ik moest mijn laatste trein naar Aberdeen nog halen", besloot Rayner.

Met de hond gaat het intussen goed. Hij verblijft nog in een dierenasiel, dankzij donaties na het viraal gaan van het verhaal, en wacht daar op een nieuw baasje.

lees ook