"Intern zit het goed fout bij Financiën"

Volgens vakbond ACV zijn de resultaten van een enquête bij het personeel van de fiscus weinig bemoedigend. Daaruit blijkt dat het pover gesteld is met de jobtevredenheid bij de belastingsdiensten. Bovendien hebben grote happen van de werknemers weinig hoop dat de nakende herstructurering beterschap zal brengen.

De resultaten van de bevraging zijn hard. De stress neemt toe, zo blijkt uit de "tevredenheidsenquête", de trots neemt af en amper vier op de tien werknemers zien nog loopbaanmogelijkheden voor zichzelf. Dat schrijft De Standaard.

Een organisatie in herstructurering beleeft nooit leuke tijden en dat geldt ook voor de federale overheidsdienst (FOD) Financiën. Probleem: "Het personeel heeft duidelijk geen hoop dat die herstructurering beterschap gaat brengen in de toekomst", zegt vakbondssecretaris Marc Nijs (ACV). "De wijze van uitvoering illustreert trouwens dat het goed fout zit bij Financiën."

"Te zwaar gesnoeid"

Volgens de christelijke vakbond is er op bepaalde afdelingen veel te zwaar gesnoeid. Bovendien stelt de interne opleiding - "ooit het paradepaardje van de administratie" - niet veel meer voor en is het hoogst "twijfelachtig" of bevorderingen en overplaatsingen gebeuren volgens eerlijke en transparante criteria. Dat alles leidt niet alleen tot kwaliteitsverlies en financieel verlies, maar ook tot meer stress bij het personeel.