Dansvoorstelling Babel(words) ondanks besparingen toch hernomen

De herneming van de dansvoorstelling Babel(words) zal toch kunnen doorgaan. Door de besparingen in de culturele sector kon De Munt een herneming van het stuk niet financieren. De dansvoorstelling zal begin juli nu toch opnieuw opgevoerd kunnen worden, maar wel in de Hallen van Schaarbeek.

Er moet de komende jaren bespaard worden in de culturele sector, en De Munt blijft niet buiten schot.  De Brusselse opera moest snoeien in zijn personeelsbestand en zijn programmatie. Dat heeft onder meer gevolgen voor het aanbod aan dansvoorstellingen.

Die besparingen maakten de herneming van Babel(words) in het Théâtre National in Brussel niet langer haalbaar. De bekroonde dansvoorstelling van Sidi Larbi Cherkaoui en Damien Jalet zou daar in mei opnieuw te zien zijn.

De Hallen van Schaarbeek hebben nu in samenspraak met De Munt beslist om de dansvoorstelling daar opnieuw te spelen. De Hallen en het artistiek gezelschap Eastman noemen dit initiatief "een hoog risico voor beide huizen, maar daartegenover staat de broodnodige solidariteit tussen twee hoofdacteurs van ons kunstlandschap".

Van maandag 29 juni tot zaterdag 4 juli zullen er vijf voorstellingen opgevoerd worden.