Diesel tanken kan vanaf morgen voor minder dan 1 euro per liter

Diesel tanken zal morgen op een aantal plaatsen kunnen voor minder dan 1 euro per liter. Dat verwacht prijzenvergelijkingssite brandstofprijzen.be. Het is van 2010 geleden dat in België diesel getankt kon worden voor minder dan 1 euro per liter.

Omer Coeckaerts van brandstofprijzen.be verwacht dat de dieselprijs onder de 1 euro zakt in een aantal stations in de streek van Lokeren tot Zwijndrecht, en dan met name bij Avia. Ook rond Limburg zal volgens Coeckaerts een aantal stations onder die kaap gaan.

OCTA+ laat alvast weten de prijs voor een liter diesel onder die symbolische grens van 1 euro te brengen in 4 automatische stations in Mechelen, Tongeren, Oudergem en Malonne.

Op precieze gegevens is het wachten tot na middernacht, wanneer brandstofprijzen.be de cijfers voor morgen binnenkrijgt.