Duikers vinden tweede zwarte doos gecrashte Airbus

Duikers hebben de tweede zwarte doos gelokaliseerd van de Airbus A320 van Air Asia die vorige maand is neergestort in de Javazee. Het gaat om de zogenoemde cockpit voice recorder, die gesprekken in de cockpit van het toestel registreert. Ze hebben de zwarte doos nog niet kunnen bovenhalen.

Vannacht is wel al de eerste zwarte doos van het vliegtuig geborgen, de zogenoemde flight data recorder die de vluchtgegevens registreert.

Het wordt wellicht een hele klus om de tweede zwarte doos boven te halen, want die ligt op de zeebodem, bedolven onder wrakstukken van het vliegtuig.

De zwarte dozen zijn van groot belang om de oorzaak van de crash van 28 december te kunnen vaststellen. De Airbus A320 van Air Asia had 162 mensen aan boord en die zijn allemaal omgekomen bij de luchtvaartramp. Tot nu toe zijn 48 lichamen geborgen.