Familie Malter heeft haar beroemde circus terug

De familie Malter heeft genoeg geld verzameld om haar beroemde circus Rose-Marie Malter weer te openen. "Wij zijn van plan om deze zomer weer van start te gaan", zegt zoon Patrick Malter.

Het circus werd eind november failliet verklaard door de rechtbank van koophandel van Turnhout. Het waren vooral de hoge staankosten die het circus de das hadden omgedaan. Ook kreeg het circus van veel steden en gemeenten vaak geen toestemming meer om nog op een centraal gelegen plek te staan. Daardoor kon het circus minder publiek lokken.

Na een kleine twee maanden is er dus weer hoopvol nieuws voor het wereldberoemde circus: de familie heeft namelijk genoeg geld verzameld om haar eigen circus over te nemen. "We zijn van plan om deze zomer weer van start te gaan", zegt zoon Patrick Malter. "We willen wel een oproep doen naar steden en gemeenten om rond de tafel te zitten. We moeten bekijken of er geen betere staanplaats is en of we meer reclame mogen maken."

Het circus werd in 1971 opgericht door Jean en Rose-Marie Malter. In de loop der tijd gingen ook hun 4 kinderen en 9 kleinkinderen meewerken.

Meest gelezen