Franse televisie interviewt de profeet

Na de indrukwekkende marsen en bijeenkomsten voor vrijheid en verdraagzaamheid die gisteren in heel Frankrijk ruim drie miljoen mensen op de been brachten, volgde 's avonds een grote show op de Franse televisie. Tientallen artiesten en beroemdheden kwamen hun steun betuigen aan het weekblad Charlie Hebdo. Een van de opmerkelijkste bijdragen was evenwel een telefonisch "interview" met de profeet Mohammed.

De vragenstelster van dienst was de RTBF-correspondente in Parijs, Charline Vanhoenacker. Zij kondigde een "exclusief interview aan met iemand die nog nooit op televisie gesproken had". De stem aan de andere kant van de lijn zei met vervormde stem te spreken omdat hij "schrik heeft van die onnozelaars".

De geïnterviewde valt vervolgens hoorbaar bijna van zijn stoel als hij hoort dat de daders van de aanslagen beweren de Koran gelezen te hebben en in naam daarvan te handelen. "Wat? Er moet iets fout gelopen zijn bij de vertaling. Het is ook maar een boek, hé."

Op de vraag waar hij zich nu momenteel bevindt, zegt de man dat hij in de kantoren van Charlie Hebdo is, op zoek naar de originelen van de cartoons over hem. "Ik vond dat ik er nog mooi op stond."