Golfterrein kapt zonder vergunning tientallen bomen

Op het golfterrein in Hasselt zijn tientallen bomen gekapt zonder vergunning. De stad is er niet over te spreken.

Het golfterrein wordt beheerd door de golfclub, maar het terrein moet van de stad wel beheerd worden als parkgebied. Er werd een aanvraag ingediend om een aantal Amerikaanse eiken te mogen kappen, maar de club heeft niet gewacht op de eventuele vergunning. Bovendien werden ook al heel wat inlandse eiken omgekapt.

De stad is niet gelukkig met de situatie. "Ze krijgen van ons een toelage om het domein te beheren volgens de principes van het parkbeheer. En kappen hoort daar niet bij", zegt schepen Valerie Del Re (SP.A). "Als een boom eenmaal gekapt is, kan je er niet meer veel aan doen, maar we kunnen wel denken aan compenserende maatregelen."