Inbrekers sluiten bewoonster op in kelder in Asse

Een 45-jarige vrouw is gisteravond in haar eigen kelder opgesloten door twee inbrekers die ze in haar woning betrapt had. De vrouw kon zichzelf bevrijden, maar intussen waren de vogels al gevlogen. Dat meldt de lokale politie.

De feiten vonden plaats in de Frans Timmermansstraat in Asse. Toen de 45-jarige bewoonster, omstreeks 22.30 uur thuiskwam, betrapte ze twee jonge mannen die haar huis aan het doorzoeken waren.

De vrouw begon onmiddellijk in het Frans te roepen dat ze niets in huis had en liep weer de gang in. De twee daders volgden haar en probeerden haar handtas af te nemen. Toen de vrouw zich daartegen verzette, zwaaide een van de daders dreigend met een hamer.

De vrouw liet haar handtas los en werd vervolgens in de kelder opgesloten. Ze kon zichzelf bevrijden door de kelderdeur stuk te slaan, maar intussen waren de twee inbrekers er vandoor gegaan met haar portefeuille, gsm en wat geld.