Jambon bespreekt morgen met politievakbonden veiligheid agenten

De politievakbonden en het kabinet van Jan Jambon, minister van Binnenlandse Zaken, zitten morgen samen om de veiligheid van de Belgische agenten te bespreken. Reden daarvoor zijn de vele geruchten die circuleren als zou IS aanslagen beramen tegen de politie. Tine Hollevoet, woordvoerster van de federale politie, ontkracht die geruchten wel.

"De berichten die op de sociale media circuleren waarin IS Belgische agenten zou bedreigen, kloppen niet", zegt Tine Hollevoet. "Er zijn geen concrete aanwijzingen dat onze agenten het doelwit zijn van mogelijke aanslagen, maar net zoals alle andere Europese diensten moeten we niet naïef zijn. Daarom vragen we aan de politieagenten om extra waakzaam te zijn."

VSOA wil duidelijkheid rond "dreiging"

Bij politievakbond VSOA zijn ze er echter niet gerust in. "Morgen hebben de vakbonden een onderhoud met de overheid", zegt Vincent Houssin van de liberale vakbond. Want voor de vakvereniging blijft een aantal vragen onbeantwoord. "Welke dreigingen zijn er, en welke maatregelen zijn er al genomen om de veiligheid van de politieagenten te garanderen?", vraagt Houssin zich af.

NSPV: "Hopen op enkele gestroomlijnde maatregelen"

Gert Cockx van de neutrale politievakbond NSPV wil dat er eenvormige richtlijnen komen. "Momenteel waren er geen federale richtlijnen en gaven lokale korpschefs zelf aanwijzingen. We hopen dat uit het overleg enkele gestroomlijnde maatregelen komen", aldus Cockx.