Molotovcocktails voor huis van pro-democratische mediatycoon in Hongkong

Vanochtend is met molotovcocktails gegooid naar de woning van een mediatycoon in Hongkong, die de recente pro-democratiebetogingen steunde. Ook de zetel van zijn bedrijf werd geviseerd, meldt de politie.
EyePress

De twee maanden durende betogingen voor meer democratie in Hongkong kregen eerder al de uitgesproken steun van Jimmy Lai Chee-ying. Op 13 december werd hij, samen met verschillende andere bekende koppen, opgepakt voor zijn betrokkenheid bij de betogingen.

Eind januari zal hij door de politie hierover worden verhoord. Na de betogingen van november en december nam Lai ontslag uit zijn uitvoerende functies bij Next Media, de uitgever van een tabloid die zich achter de betogingen heeft geschaard. Hij is wel nog steeds eigenaar van het bedrijf.

Vanochtend werd er met molotovcocktails gegooid naar het huis van Lai en zijn bedrijf. Niemand raakte gewond bij de bijna gelijktijdige aanvallen. De politie meldt nog dat ze nog onderzoek voert naar de motieven.

Andere prominente mediafiguren werden vorig jaar aangevallen. Zo werd Kevin Lau, oud-hoofdredacteur van de Hongkongse kwaliteitskrant Ming Pao, in februari neergestoken. Hij werd in kritieke toestand opgenomen, maar overleefde de aanval. De krant heeft de afgelopen jaren onder meer bericht over de eigendommen van hooggeplaatste Chinese politici.