Recordaantal bezoekers voor Plantentuin Meise in 2014

De Plantentuin in Meise heeft vorig jaar in totaal 126.686 mensen over de vloer gekregen, ruim een derde meer dan de 91.171 bezoekers die in 2013 geteld werden (+38 procent). Dat blijkt uit een persbericht van de Plantentuin.

Het afgelopen jaar geldt daarmee als een recordjaar voor de Plantentuin. Tot nu toe werd het hoogste aantal bezoekers in 2011 geteld, toen er 110.909 mensen een bezoekje aan de tuin hadden gebracht.

"Het weer speelde zeker een rol maar ook de opening van twee nieuwe regenwoudkassen in april en de orchideeëntentoonstelling Flori Mundi, die in het najaar voor de eerste keer plaatsvond, mogen echte publiekstrekkers genoemd worden", zo wordt de hoge opkomst van 2014 verklaard.

Daarnaast was er een opmerkelijke stijging van het aantal verkochte jaarkaarten (+35 procent) en het aantal gezinnen met kinderen (+40 procent).

De Plantentuin telt bijna 18.000 verschillende planten, waarvan 10.000 plantensoorten in de kassen binnenshuis en nog eens 8.000 soorten buiten. Meise beschikt daarmee over een van de grootste plantenverzamelingen ter wereld.

BELGA