Russische mezzosopraan Jelena Obraszova overleden

De Russische operazangeres Jelena Obraszova is op 75-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een hartaanval. Obraszova zong met de grootste namen uit de operawereld en werkte samen met beroemde dirigenten als Herbert von Karajan en Claudio Abbado.

De Russische operazangeres Jelena Obraszova is op 75-jarige leeftijd overleden in Duitsland. De 75e verjaardag van de zangeres werd de voorbije zomer nog uitbundig gevierd in het Bolsjoj Theater in Moskou.

Obraszova zong in Moskou de rol van de Schoppendame in de gelijknamige voorstelling van Pjotr Tsjaikovski. In 1963 debuteerde de mezzosopraan in het Bolsjoj Theater in de opera "Boris Godoenov".

Tijdens haar rijkgevulde carrière stond Jelena Obraszova op het podium met onder anderen Placido Domingo en Joan Sutherland. Ze werkte bij de Metropolitan in New York, Covent Garden in Londen en in de Scala van Milaan.

Franco Zeffirelli filmde de voorstelling met Obraszova van Cavaleria rusticana" van Mascagni in Milaan. In 2009 werd de zangeres gelauwerd in het Kremlin door de toenmalige president Dmitri Medvedev (foto).