Slogan op voetbalstadion Vilvoorde is "lelijke racistische dreiging"

Onbekenden hebben de racistische slogan "Muslim aut to europe" (sic) aangebracht op de kleedkamers van het voetbalstadion Drie Fonteinen in Vilvoorde. Burgemeester Hans Bonte (SP.A) spreekt van een "'lelijke racistische dreiging".

De slogan is ondertekend door "Charlie.fr", een verwijzing naar de aanval op het Franse satirische magazine Charlie Hebdo.

"We moeten alert blijven", zegt burgemeester Hans Bonte (SP.A) aan Radio 2 Vlaams-Brabant. "We moeten mensen en groepen overtuigen dat het zinloos is om keuzes te maken tégen andere groepen. Het komt erop aan via samenwerking samen te werken aan een betere wereld."

"Daarom moeten we blijven hard optreden en blijven eisen dat wetgeving tegen racisme en discriminatie wordt toegepast", besluit hij.

Hans Bonte liep gisteren ook mee in de grote protestbetoging in Parijs.