Sony brengt "The interview" uit in België

De omstreden komedie "The interview" wordt op 4 februari uitgebracht in de Belgische bioscopen. Dat heeft Sony Pictures bekendgemaakt. Begin december werd de wereldwijde release uitgesteld na bedreigingen van hackers.

De controversiële komedie "The interview" verschijnt op 4 februari in de Belgische bioscopen. De film met Seth Rogen en James Franco vertelt het verhaal van twee journalisten die de Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un om het leven willen brengen.

De wereldwijde release werd door Sony geannuleerd na bedreigingen van hackers. Sony kwam op die beslissing terug en bracht de film uit via het internet en "on demand". In de VS koos de filmmaatschappij voor een beperkte release.

Sony gaat nu in elk land afzonderlijk beslissen of de film wel of niet in de bioscoop zal verschijnen. Sony Belgium heeft het licht op groen gezet voor de release in België.