Twee Tongerse dorpen zitten sinds gisteren zonder drinkwater

Door een lek in de waterleiding zitten zo'n 1.500 inwoners van de Tongerse dorpen Henis en Riksingen al sinds zondag zonder leidingwater. Medewerkers van De Watergroep zijn druk in de weer om het lek te detecteren. Maar ze vrezen dat er meerdere lekken zijn. De inwoners kunnen intussen terecht aan een brandkraan om gratis leidingwater af te halen.

Al sinds gisteren zitten de inwoners van Henis en Riksingen zonder drinkwater. Een lek in de leidingen zou de oorzaak zijn, maar voorlopig is nog niet gevonden waar het probleem zich voordoet. De watermaatschappij is nog steeds druk in de weer om één, dan wel meerdere lekken te lokaliseren. Het gebeurt wel vaker dat er in Tongeren lekken zijn in de waterleiding, maar meestal is het euvel snel hersteld. Deze keer niet, en dat leidt tot heel wat ongemakken.

Om het comfort niet helemaal te verliezen, kunnen de naar schatting 1.500 mensen die getroffen zijn, terecht aan het buurthuis voor gratis drinkwater. Er werd een brandkraan geplaatst waar de Tongenaren hun flessen of bidons kunnen vullen. De politie rijdt rond met een radiowagen om de inwoners te informeren over het gratis drinkwater en de vorderingen van de opsporingswerken.