Vrees tot onbestuurbaarheid in Staden is van de baan

Er is een oplossing voor de politieke crisis in Staden, in West-Vlaanderen. Koen Demonie, lid van meerderheidspartij N-VA, blijft nu toch lid van zijn partij. Daardoor is de vrees tot onbestuurbaarheid van de baan.

Het bestuur in Staden bestaat uit Open VLD, N-VA en SP.A, geleid door Vlaanderens jongste burgemeester Francesco Vanderjeugd (Open VLD). Eind vorig jaar werd even gevreesd voor onbestuurbaarheid, nadat de meerjarenplanning en begroting niet goedgekeurd raakten. Koen Demonie, lid van meerderheidspartij N-VA, wou namelijk uit zijn partij stappen en als onafhankelijke gaan zetelen. Daardoor zouden de drie partijen geen meerderheid meer hebben.

De vrees tot onbestuurbaarheid is nu van de baan, laat N-VA Staden weten in een persbericht. "Demonie schaart zich na rijp beraad en veel intern overleg de afgelopen weken opnieuw volmondig achter het gemeentebestuur", klinkt het.

"Goede, constructieve gesprekken"

"De afgelopen maanden had ik het gevoel dat mijn inbreng in de Stadense politiek en in de N-VA-fractie niet voldoende was en dat mijn rol te weinig werd gewaardeerd", zegt de politicus in een persbericht. "Na enkele goede, constructieve gesprekken, ook met enkele vertrouwenspersonen van mezelf, kan ik opgelucht zeggen dat we weer op één lijn zitten."

"Ik ben tevreden dat we een woelige periode positief kunnen afsluiten en voel me meer dan ooit gesterkt om de komende jaren actief te blijven in de Stadense politiek en in de meerderheid", besluit hij.