30.000 exemplaren van Charlie Hebdo te koop in België

De distributeur van Charlie Hebdo, AMP, heeft vanavond gemeld dat er 30.000 exemplaren van het blad in België worden verdeeld. Donderdag worden 20.000 stuks verspreid in ons land, vrijdag volgen nog eens 10.000 stuks. AMP vermoedt dat het blad enkel in verkooppunten zal liggen waar het blad in het verleden werd aangeboden.

Het nieuwe nummer van Charlie Hebdo verschijnt morgen in een oplage van 3 miljoen exemplaren in Frankrijk. Een deel van die oplage zal in Belgische krantenwinkels terechtkomen. Distributeur AMP bevestigt dat er 30.000 stuks in België zullen worden verkocht. Donderdag liggen 20.000 exemplaren in de rekken, vrijdag volgen nog eens 10.000 stuks.

AMP heeft van meer dan 5.000 winkels in België aanvragen gekregen voor het nieuwe nummer van Charlie Hebdo. De winkels die het magazine in het verleden aanboden, krijgen donderdag voorrang bij de bedeling. Dat zijn in Brussel een 250-tal verkooppunten en in Vlaanderen een 40-tal. Vermoedelijk zullen de andere winkels bot vangen.

Vaststaat dat de editie die vorige week op de dag van de aanslagen op de redactie van Charlie Hebdo is verschenen niet in herdruk gaat. Net zoals in Frankrijk gaat de opbrengst van de verkoop van het nieuwe nummer integraal naar de redactie van Charlie Hebdo.