"En dan pakt hij die bal ook nog!"

Eind vorige week startte in Australië het Aziatisch kampioenschap voetbal voor landenteams. China nam het in zijn eerste wedstrijd op tegen Saudi-Arabië. Toen Naif Hazazi voor Saudi-Arabië een penalty mocht nemen, vroeg de Chinese doelman Wang Dalei aan een ballenjongen naar welke kant hij moest duiken. Wang stopte de penalty en de ballenjongen, Stephen White, werd zowaar een held in China.

"Het was een complete verrassing toen Dalei zich in mijn richting omdraaide en me vroeg naar welke kant hij moest duiken. "Moet ik naar links gaan of naar rechts?, vroeg hij. Ik heb hem de linkerkant aanbevolen, omdat dat de kant is die ik altijd voorspel bij een strafschop", aldus de 12-jarige jongen op nieuwswebsite News.

"Ik was door het dolle heen toen hij die bal ook nog tegenhield." China won uiteindelijk de wedstrijd met 0-1. Na de match kreeg White een dikke knuffel van Dalei.

"Ik ben nu ook een supporter van het Chinese team, al blijft Australië op de eerste plaats staan." Komende zaterdag is White ballenjongen tijdens de wedstrijd van het Australische elftal tegen Zuid-Korea.

"Doelman zijn, dat is een heuse familieaangelegenheid", aldus moeder Suzy nog, "Alles van het voetbal wordt gevolgd op tv en iedereen focust zich dan op wat de doelmannen doen." Met succes dus.

Als beloning mocht White gisteren een trainingssessie met het Chinese voetbalteam bijwonen. Daar werd hij overrompeld door Chinese verslaggevers.

lees ook

    Meest gelezen