Arbeiders bij Case New Holland Zedelgem weer aan de slag

In Zedelgem gaan de arbeiders van Case New Holland vandaag weer aan de slag. De productie in het bedrijf dat landbouwmachines maakt, lag gedurende zeven weken stil. Meer dan 2.000 werknemers waren gedurende die periode collectief werkloos.

Omdat het bedrijf door de crisis minder bestellingen binnenkreeg, werd beslist om de productie even stil te leggen. Meer dan 2.000 werknemers moesten in die periode verplicht gaan stempelen.

Koen Hedebouw werkt al 8 jaar voor Case New Holland en is blij dat hij terug aan de slag kan. "Thuis is maar thuis. Als je meer dan een maand thuis bent geweest, kijk je er wel naar uit om je collega's terug te zien."

Toch vreest hij voor de toekomst, want er moet nog veel bespaard worden. "Het ziet er niet rooskleurig uit. Ik denk dat de tijdelijke contracten met de tijd zullen vervallen. Als de tijdelijke mensen weg zijn, zullen ze dan beginnen snoeien bij de vaste mensen? Ik houd een beetje mijn hart vast, want je weet nooit of je er zelf bij bent" besluit hij.