Arne Quinze betaalt ontmanteling "The passenger"

De kunstenaar Arne Quinze heeft de opruiming van zijn beschadigde installatie in Bergen zelf betaald. "The passenger" zou vijf jaar lang in Bergen blijven staan en moest een van de trekpleisters worden van Mons 2015. Een deel van de installatie stortte op kerstavond in, vermoedelijk na een aanrijding door een auto.

De ontmanteling van het kunstwerk "The passenger" van Arne Quinze is tot een goed einde gekomen. De woordvoerder van Mons 2015, Charline Cauchies, heeft gemeld dat de kunstenaar de opruiming van de constructie met 44.000 planken zelf betaald heeft.

Het kunstwerk werd op 2 december ingehuldigd, maar er traden al snel stabiliteitsproblemen op. Een deel van de installatie stortte in en de herstelling van het werk bracht geen soelaas. Daarop werd het voorbije weekend beslist om de installatie volledig af te breken.

De oppositiepartijen in Bergen eisen dat de kunstenaar de investering van de stad in het kunstwerk terugbetaald. De organisatoren van Mons 2015 melden dat het dossier in de toekomst bestudeerd zal worden, maar dat nu alle aandacht gaat naar de officiële opening van het event Bergen culturele hoofdstad op 24 januari.

 

Meest gelezen