Brusselse agent bedreigt moslimcollega tijdens manifestatie

Tijdens de manifestatie zondag in Brussel, in het zog van de terreuraanslagen in Frankrijk, kregen twee agenten van de politiezone Brussel Hoofdstad Elsene een meningsverschil over een religieuze kwestie. Een van beide agenten greep zijn dienstwapen en bedreigde zijn collega.
(archieffoto)

Brussels burgemeester Yvan Mayeur tilt zwaar aan het incident en beval meteen een onderzoek. Hij preciseerde dat "indien een en ander waar blijkt te zijn, dit om een uiterst zware overtreding gaat".

De woordvoerster van betreffende politiezone verklaarde dat een gerechtelijk dossier en een intern onderzoek werden geopend. Ze gaf verder geen commentaar.

De twee agenten, één van Belgische en één van Marokkaanse afkomst, begonnen te bekvechten over godsdienst in een politiecombi, waarin nog drie andere personen zaten. Het kwam tot een scheldpartij waarop de Belgische agent zijn dienstwapen trok en het op zijn collega richtte. Die diende op een Brussels politiecommissariaat klacht in.